OSALLISTAVA TAIDE

 

SPONTAANI SÄVELTÄMINEN®

Spontaani säveltäminen® on osallistava lauluntekomenetelmä, joka toteutetaan esimerkiksi juhlatilaisuudessa vieraiden antamien sanojen ja ajatusten sekä taiteilijan tekemien vaikutelmien pohjalta.

Spontaani säveltäminen® on rekisteröidyn tavaramerkin saanut uusi tuotekonseptimme, jolla tarkoitetaan tietyssä tilassa ja hetkessä tehtyä, aiemmin esittämätöntä musiikkiteosta.

Spontaanisäveltäminen_Luovuuden_Lakeus.jpg

Menetelmän perusajatus on, että taiteilija tekee tilasta ja laulun kohteesta havaintoja JA kysyy myös ympäristössä olevien ihmisten ajatuksia. Tämän jälkeen sävellys ja sanoitus tehdään ja teos esitetään välittömästi sen valmistuttua.

Menetelmä on ihanteellinen esimerkiksi elämyslahjaksi juhliin, tai jos halutaan tehdä jostain tietystä teemasta musiikkikappale nopeassa aikataulussa. Lisäksi sitä voidaan toteuttaa esimerkiksi yritysten tiimien tai organisaation yhteishengen tai työhyvinvoinnin parantamiseksi. Menetelmä toimii myös erilaisten yhteisöjen brändin luomisen ja hallinnan työkaluna. Spontaania säveltämistä® on tehty myös yrityksen asiakasillassa.

Lisäpalveluna voit saada omastasi laulustasi huipputasoisen äänitteen yhteistyössä Fat Sam Sound Productionin kanssa.

HINTA ALKAEN 750 € (Alv 0%) 

 
Sonjan kauniin herkkä spontaani sävellys ja sanoitus kruunasivat vaimoni Elinan ja minun yhteisen syntymäpäiväjuhlan. Teos puhutteli paitsi juhlien kohteina olleita myös kotiimme saapuneita läheisiä ystäviämme ja sukulaisiamme.
Sävellyksen sanoitusaihiot Sonjalle toimivat juhlavieraiden yhteisöllisenä liimana, sillä kaikki saivat osallistua henkilökohtaisesti kirjoittamalla  positiivisia muistoja tai ajatuksia sekä Elinasta että minusta paperille. Tunti aatosten luovuttamisesta, ja Voilá - sanoitetut sävellykset olivat valmiina herkistämään koko juhlaväen.
— Heikki Peltokangas, Seinäjoki
 

PYYDÄ TARJOUS

 

Elämän puu® – osallistava lauluntekomenetelmä

”Laulusta ääni hiljaisille”

Elämän puu® on osallistava lauluntekomenetelmä, joka on syntynyt kahden taiteilijan, Arto Juurakon ja Sonja Jokirannan, yhteistyössä kulttuurisen vanhustyön parissa.
Elämän puuta on toteutettu ja sovellettu myös yksilöterapiaprosessin osana sekä pitkäaikaisosastolla olevien mielenterveyskuntoutujien sekä lastensuojelulasten kanssa.

Elämänpuu_tunnus_rgb_72dpi(1).jpg

Tuote on poikkitaiteellisuutta ja osallistavuutta hyödyntävä uudenlainen palvelukonsepti, jossa tulee toteutua seuraavat viisi vaihetta:

  1. Prosessin toteuttavat Elämän puu -koulutuksen käyneet taide-, hoito- ja kulttuurialan ammattilaiset, joilla on riittävät valmiudet vaativaan vuorovaikutustyöhön ja taidetoimintaan sekä tarvittava pohjakoulutus.
  2. Ensimmäisellä tapaamiskerralla Elämän puu -työpari työskentelee ryhmän kanssa niin, että toinen keskusteluttaa ryhmää ja toinen kirjaa ylös kaikki kiinnostavat ja laulun kannalta tärkeät ajatukset.
  3. Ensimmäisen kerran jälkeen syntyy laulun teksti muistiinpanojen pohjalta. Tekstin voi kirjoittaa sihteeri, keskusteluttaja tai työpari yhdessä. Tämän jälkeen teksti sävelletään.
  4. Toisella kerralla (n. 1-2 vkon kuluttua ensimmäisestä tapaamisesta) kappale esitetään ja siitä keskustellaan sekä opetellaan laulamaan se yhdessä. Kaikille osallistujille jaetaan teksti/nuotti.
  5. Teos äänitetään ja toimitetaan osallistujaryhmän kuultavaksi.

 

  • pyrkimyksenä on tehdä korkeatasoisia musiikkikappaleita, joita voidaan myöhemmin tarjota esimerkiksi ammattimuusikoiden esitettäviksi tai levy-yhtiöille. Tuotemerkin slogan onkin: ”Laulusta ääni hiljaisille”.
  • tavoitteena on tarjota merkityksellisyyden sekä nähdyksi ja kuulluksi tulemisen kokemuksia kaikilla yhteiskunnan sektoreilla oleville ihmisille
  • voidaan soveltaa esim. erilaisissa palvelu- ja hoitolaitoksissa, vankiloissa, kouluissa, terapiatyön tukena jne.
  • menetelmää koulutetaan myös taide-, kulttuuri- ja hyvinvointialan ammattilaisille, sekä erilaisten laitosten henkilökunnalle, jolloin myös he saavat joko työkaluja osallistavaan taidetoimintaan tai pidemmän koulutuksen kautta sertifikaatin toteuttaa menetelmää
 

PYYDÄ TARJOUS

 

TARINASI LAULUKSI

"Jättää pysyvän jäljen sydämeen"

Tarinasi lauluksi on palvelu, jonka tarkoituksena on luoda ihmiselle voimaannuttava kappale hänen omasta elämästään. Prosessi alkaa niin, että käydään syväluotaava keskustelu asiakkaan elämästä. Hän saa jakaa juuri ne asiat, mitä itse tahtoo. Voidaan keskustella unelmista, itselle tärkeistä teemoista, ja esimerkiksi siitä, millaisia vaiheita elämään on mahtunut. Taiteilija tekee muistiinpanoja ja jää "hauduttelemaan" kuulemaansa. 

Keskustelusta työstyy sovitussa aikataulussa valmis musiikkikappale, joka on lisäpalveluna mahdollista myös äänittää tai nuotintaa. 

Tarinasi lauluksi voi olla myös lahjapalvelu! Tilaussävellys voidaan tehdä jollekin läheiselle, jota haluaa voimaannuttaa ja koskettaa sanoin sekä sävelin.

Ihanteellinen myös esimerkiksi huomenlahjaksi morsiamelle, pyöreitä täyttäville vanhemmille tai kollegalle.

 

"Katso, missä minä lennän
sain niin ihanan elämän
Katso hei, mikä musta tuli
olen paljon enemmän kuin luulin " 

 

LUE TARINASI LAULUKSI -KOKEMUS KULTAINEN SULKA -BLOGISTA

 

PYYDÄ TARJOUS