ME

 
Sonja_Jokiranta.jpg

Sonja Jokiranta

yrittäjä, vuorovaikutuksen asiantuntija, terapeutti, lauluntekijä

Olen

ihmis- ja eläinrakas läsnäolija ja herkkä aistija. Vapaa taiteilijasielu, joka nöyrtyy kauneuden ja keskeneräisyyden ääressä. Olen tavallaan myös eräänlainen "kullankaivaja". Intohimoni on kaivaa sinusta esiin vahvuutesi, lahjasi, taitosi ja voimavarasi. Hellävaraisesti ja tarinaasi kunnioittaen.

Missioni

on auttaa sinua voimaan paremmin elämässäsi ja ihmissuhteissasi sekä lisätä elämääsi iloa ja sykähdyttäviä kokemuksia. Tahdon olla rinnalla ihmiselämän erilaisissa kasvukivuissa ja haasteissa, joita on meistä jokaisella.

Rakastan

maalaisidylliä ympärilläni, rauhallisia aamuja ja villasukkia. Nukkuvan hevosen tyytyväistä urinaa. Sitä, kun joku löytää itsestään jotain sellaista, mitä ei tiennyt edes olevan olemassa. 

Nautin

kun näen ihmisen muuttavan uskomuksia itsestään ja saavan uskoa omiin kykyihinsä. Kun rohkeus voittaa pelon. Kun hengitys tasaantuu ja tulee turvallinen olo. Kun jokin kätketty ja kipeä saa näkyvän muodon ja kipu helpottaa.

Luovuuden Lakeus on syntynyt unelmani ympärille.


KOULUTUKSENI

Monialainen koulutuskombinaationi tarjoaa mielenkiintoisen yhdistelmän eri työkaluja, näkemyksiä ja mahdollisuuksia kanssasi.

  • FM, viestintä (vuorovaikutus)

  • tanssi-liiketerapeutti (psykoterapeuttinen keho- ja liiketyöskentely)

  • sensomotorisen psykoterapian opinnot alkaen syksy 2018

  • Musiikkiterapian opinnot Jyväskylän yliopisto 2008-2011, sekä kandidaatin tutkielma aiheesta "Kaikki sinussa on kaunista - luovan musiikkitoiminnan ryhmä identiteetin ja itsetuntemuksen vahvistamisessa."

  • Puheviestinnän opinnot Jyväskylän yliopisto 2008-2013. Gradu aiheesta "Työpaikkakiusaamisen kehittymisprosessit"

  • EASEL-ohjaaja 2017-2018. Lopputyö aiheesta "Tanssii hevosten kanssa - EASEL® -ohjatun eläinavusteisuuden ja tanssiliiketerapeuttisten menetelmien yhdistäminen ja hyödyntäminen terapiaprosessissa


 
 

ELÄIMET

Luovuuden Lakeuden tilalla Lapuan Tiistenjoella asuu parikymmentä eläinystävääni - hevosia, lampaita, koiria ja kissoja.

Eläimet eivät ole varsinaisia terapiaeläimiä, vaan ennemminkin työpareja. Olen suorittanut eläinavusteisen työskentelyn turvallisuustestin osana EASEL®-ohjaajan koulutustani.

 

YHTEISTYÖKAVERIT | palvelut

 
Luovuuden-Lakeus_Lapua.jpg

Heli Jakku

Heli on harrastanut ratsastusta 6-vuotiaasta ja toiminut yrittäjänä hevosalalla vuodesta 2005 käytyään ratsastuksenohjaajakoulutuksen. Hänen yrityksensä  JAKKU HORSE RACING TEAMin toimintaan sisältyy mm. hevosten hoito, hevosten koulutus sekä ratsastuksen ohjaus. Ohjaajana Heli painottaa hevosen hyvää kohtelua sekä hyvinvointia. Helin pyrkimyksenä on, että ratsastaja löytää keinoja harjoitella hevosen kanssa siten, että ratsastus on kummallekin mieluista ja kehittävää sekä psyykkisesti että fyysisesti.

Heli hoitaa ja kouluttaa meillä hevosia ja ohjaa eläinavusteisia aktiviteetteja ja ratsastusta.

 
LL myllyranta.jpg

Elina Hopeavuori

Luovuuden Lakeuden ja SilverHillsin Elina Hopeavuoren pitkäaikainen yhteistyö on toteutunut ennen kaikkea eläinavusteisten toiminnnan merkeissä mm. laitokisissa ja palvelukodeissa. Yhdessä on työskennelty mm. vanhustyön ja kehitysvammatyön parissa. Lisäksi yritykset konsultoivat toisiaan erilaisissa hevosalan yrittäjyyteen liittyvissä kysymyksissä.

Elinan mies Jani Hopeavuori hoitaa useimmiten Luovuuden Lakeuden tilan hevosten kaviot. Myös hänellä on oma toiminimi Tmi Jani Hopeavuori.

KUVA: Tomi Lähdesmäki

 
 

Glow Dance

Toimimme yhteistyössä Glow Dancen kanssa erilaisten tanssinopetus- ja esiintymisproduktioiden sekä osallistavan taiteen parissa. Lisäksi Luovuuden Lakeuden ja Glow Dancen alla toimii yhdessä organisoitu ohjelmapalvelukollektiivi Onyx, joka tekee myös tilaustaidetta yhdistellen omia musiikki- ja tanssiteoksia.

Musiikkituottaja Samuli Turunen 

Samuli on ollut tuottamassa Elämän puu -kappaleita ja on tarvittaessa tilattavissa tuottajaksi myös tuleviin projekteihimme.

 

MUUT YHTEISTYÖKAVERIT

Terhi Jussimäki, Beauty Shine Oy, Seinäjoki

Terhi laittaa hiukset ja ripset kuntoon yli viiden vuoden kokemuksella. Myös Luovuuden Lakeus hyödyntää tämän sporttisen monitoiminaisen palveluja säännöllisesti.

Trailerituote

Matkassamme mukana upea Trailerituotteen Christin-traileri.

DigiJuulia

Markkinoinnin ja myynnin palvelut ja konsultointi

Saunatar Oy

Infrapunasauna, toimimme myös Saunattaren 6 hlön infrasaunan kokeilupaikkana