HEVOSTEN KANSSA

ratsastus- ja hevostaitotunnit

Olemme päässeet laajentamaan hevostoimintaamme myös perinteisempään ratsastuksen ja hevostaidon opetukseen. Tunnit tapahtuvat valaistulla ratsastuskentällä, mukavan ja tarkoitukseemme sopivan tallin yhteydessä. Tunteihin kuuluu aina hevosten ohjattu hoito ja varusteiden laittaminen/pois riisuminen.

Tunnit pitää pääsääntöisesti pitkän linjan hevoskokenut ratsastuksenohjaaja Heli Jakku.

Hevosemme elävät luonnonmukaisessa pihattolaumassa ja tuntevat toisensa hyvin. He ovat ihmisläheisiä ja helposti käsiteltäviä, toki jokaisella on oma persoonallisuutensa ja temperamenttinsa hieman rodustakin riippuen.


Ratsastuksen ryhmätunnit

Tunteja on syksyllä 2019 tarjolla seuraavasti:

Ti klo 17 lasten alkeet (täynnä)

Ti klo 18.30 nuorten/aikuisten alkeet (tilaa)

Pe klo 17 lasten alkeet (tilaa)

Pe klo 18.30 nuorten/aikuisten jatko (tilaa)


Syyskauden pituus on 12 viikkoa, 2.9.-30.11.

Kevätkausi 2.3.-31.5.2020.

Paikka säilyy kevätkauden tunneille automaattisesti, ellei paikkaa peruuteta syyskauden loppuun mennessä.

Tunnin pituus on noin 75 min, josta n. 45-55 min ratsastusta ja loput hoitoa ja hevosten kanssa laatuajan viettämistä.


Kausikortin hinta (12x75 min) 240€

Jos tunneilla on tilaa, voit tulla mukaan kertamaksulla 25€.Ratsastuksen yksityistunnit

Voit varata itsellesi yksityistunteja joko tallimme hevosilla tai omalla ratsullasi.

Tunnin hinta on 50€, kesto n. 75 min (sisältää hoitoa, maasta käsittelyä ja ratsastusta)

3x kortti 135 €

10x kortti 450 €

Jos haluat tulla kaverisi kanssa paritunnille, hinta on 35€/hlö.

Yksityistunnit pidetään ensisijaisesti maanantaisin klo 10-14 välillä.

Voit tiedustella muita aikoja myös suoraan Heli-opettajalta.


Ratsastustuntien yksityisryhmät

Voit varata itse kasaamallesi ryhmälle sovitusti eri mittaisia kurssimuotoisia jaksoja.

Tällöin hinnat ovat 3-5 hlöä 25 €/hlö

10x kortti säännöllisesti kokoontuvalle yksityisryhmälle 240€/hlö


tallimme ratsastustyöskentelyssä olevat hevoset

Graf Flammenmeer

“Kreivi”

Graf ja Sonja.jpg

Kreivi

Kreivi on 13-vuotias FWB-ruuna, joka on hyvin rauhallinen ja osaava entinen kilparatsu. Häntä voisi kutsua jo opetusmestariksi, sillä herra vaatii ratsastajaltaan lempeästi oikeanlaista tekemistä. Koulutustaso on He A. Kreivi sopii sekä aloittelijoille, että pidempään ratsastaneille; kaikenkokoiset ratsastajat hän pystyy kantamaan turvallisesti ja työskenteleekin usein myös lasten tunneilla.

Säkäkorkeutta mieheltä löytyy noin 165 cm. Kreivillä on suuresta koostaan huolimatta erittäin miellyttävät liikkeet istua ja lämmettyään on todella mukava ja sujuva ratsastettava.

Kreivi on ainakin toistaiseksi lauman ainoa ruuna ja huolehtii laumastaan tarkasti <3.Lacoste

“Cati”

Cati.jpg

Cati

Cati on seurallinen, asiallinen ja osaava puoliveritamma jolla on ikää nyt 12 vuotta. Hänen kanssaan voivat työskennellä sekä aloittelijat että pidemmälle edistyneet ratsastajat. Lapsilla Cati on rauhallinen, pidemmälle ehtineelle aikuisella hän tarjoaa sopivasti haasteita. Hän on kevyt ratsastaa, mutta huomoi aina ratsastajan taitotason ja iän. Catin monipuolinen koulutustaso on Va:B. Esteet ylittyvät 110 cm korkeudelta ja kenttäratsastuksen maastoesteet sujuvat 80 cm tasolla.

Braith Have Faith

“Fanny”

Fanny Tessa.jpg

Fanny

Fanny on 5-vuotias Connemara-tamma, joka on luonteeltaan suloinen ja lempeä, mutta kuitenkin ihan reipas ratsastaessa. Fannyn koulutustaso on tällä hetkellä He C+, mutta potentiaalia tässä tammassa on huomattavasti enempään. Fanny on parhaimmillaan lasten, nuorten ja pienikokoisten aikuisten ratsuna. Fanny on ollut Luovuuden Lakeuden tallilla noin puolivuotiaasta saakka, eli yhteinen kieli on tallin väen kanssa jo muotoutunut melkoisen hyvin.

Precious Magic Flower

“Kukkis”

Kukkis olga.jpg

Kukkis alias Kukkapurkki

Kukkis on hyvähermoinen lasten luottoratsu, joka on tehnyt nuoresta iästään huolimatta ansioituneesti monenlaisia työtehtäviä lasten hoito- ja talutusratsuna sekä kokeneempien ratsastajien kouluratsuna. Kukkis on 5-vuotias Irish Cob -tamma, joka on jo ehtinyt yhden varsankin pyöräyttää kesällä 2018, jolloin syntyi Royal Crea´s Cloudy Clown eli tuttavallisemmin “Pena”. Kukkis taitaa He:B asiat ja sopii erinomaisesti lapsiratsastajille, mutta myös pieni- ja keskikokoisille aikuisille. Kukkis pitää erilaisista hyppyharjoituksista, joten myös pienet esteet sujuvat häneltä.
Dame´s Angel

“Daami”

Daami kuva.jpg

Daami

Daami on 10-vuotias lämminverinen tamma, jolla on nuoruudessa takanaan myös raviurheilukokemusta. Viimeiset viisi vuotta hän on elellyt pihatossaan kevyellä ratsastuksella ja ajolla. Daami vaatii määrätietoisen ratsastajan, sillä hänelle ei aina reipas ja suorittava tekeminen niin maistu. Kaikki askellajit kuitenkin löytyy ja maastossa meno on mieluista sekä ajaen että ratsain ja myös ihan viereltä lenkittäen. Daami on 2-vuotiaan Helian emä. Äitinä Daami oli kärsivällinen ja huolehtiva. Daami ottaa mielellään mukaan keskikokoiseen aikuiseen saakka jo hieman kokeneempia ratasastajia.

Daami on lauman johtajatamma ja keskittyy mielellään siihen tärkeään tehtävään. Omistajansa kanssa Daami tekee useimmiten maastakäsittely- ja tanssiharjoituksia.Muussa hevostoiminnassa mukana olevat ystävämme

Tranquil Essence

“Troja”

GC2.jpg

Troja alias Lillen

Troja on 4-vuotias Irish Cob -tamma, joka vielä opettelee ratsun työtä. Hän on persoonallinen, suoraviivainen ja vahvaluonteinen leidi, joka rakastaa leikkiä maasta käsin, paijausta ja poseerausta. Troja onkin menestynyt viime vuosina näyttelyissä hyvin, viime vuonna saaden 1 premium -arvostelumerkinnän.

Troja on kotoisin Pedersörestä ja hänen kasvattajansa on ruotsinkielinen. Troja tuli emänsä Bellan kanssa Luovuuden Lakeuden tallille vain muutaman kuukauden ikäisenä ja tästä saakka omistajansa on hellitellyt häntä nimellä “Lillen”.


Royal Crea´s Heaven Sent

“Helia”

Helia.jpg

Helia alias Helia-Elia

Helia on tallimme oma kasvatti. Hän syntyi 5.5.17 tähän maailmaan, omatoimisesti ja aika lailla välittömästi jaloilleen ponkaisten. Seuraavana päivänä “Neiti Näppä” juoksikin jo niin ettei emänsä meinannut saada kiinni.

Hän on herkkä- ja tulisieluinen tyttö, jolla on valtavasti suloisuutta ja erikoisuutta luonteessaan. Juoksuttaessa Helia on todella kevyt ja hänen askellajinsa ovat lennokkaat ja sporttiset. Helian kanssa on hyvä harjoitella pieniä eleitä hevosen kanssa toimiessa. Tyttö on ravisukuinen ja sillä treenataan säännöllisesti niin, että raviura olisi mahdollinen jossain vaiheessa. Treenaamme Heliaa ainakin toistaiseksi itse.

Otathan huomioon seuraavat asiat tullessasi ratsastustunnille:

-Huolehdithan vapaa-ajan vakuutuksista itsellenne/lapsellenne. Pyrimme tekemään hevosharrastamisen niin turvalliseksi kuin mahdollista. Kuitenkin pieni riski on aina olemassa isojen eläinten kanssa toimittaessa ja tämän vuoksi vakuutusten on hyvä olla tarkoituksenmukaisesti ajan tasalla.

-Jos huomaat jotain, mikä askarruttaa, kerrothan siitä henkilökunnalle

-Olemme vuokralla tallissa, jonka omistaa naapurissa asuva perhe. Tallin/kentän alueella voi tietysti liikkua vapaasti, mutta vihreän talon piha on yksityisaluetta, joka ei kuulu vuokrasopimuksemme piiriin

-Autot voi parkkeerata Hyvinvointitilan pihaan tai tiilitallin vieressä olevaan tilaan vinoparkkiin

-Ethän ruoki tilan eläimiä ilman lupaa, jotta ne pysyvät terveenä. Jos haluat antaa pienen palkinnon työskentelyn jälkeen, varmista ohjaajalta, että se on kyseiselle eläimelle sopivaa ravintoa. Myös meiltä voit saada jotain pientä namipalaa hevosille tarjottavaksi :).

-Ilmoittautumiset kausimaksullisille tunneille ovat sitovia. Jos olet varannut yksittäisen tunnin itsellesi tai ryhmällesi, peruutathan sen viimeistään vuorokausi ennen tuntia. Tämän jälkeen tulevista peruutuksista perimme ratsastustunnin hinnan. Vain lääkärintodistuksella voi perua tunnin lyhyemmällä kuin vuorokauden varoitusajalla

KIITOS KUN TUTUSTUIT! LÄMPIMÄSTI TERVETULOA TUNNEILLE!

 

VARAA RATSASTUSTUNTI

 

Tanssii hevosTen kanssa

Tanssii hevosten kanssa (THK) on läsnäoloa, hyvinvointia sekä sykähdyttäviä ilon kokemuksia antava menetelmä kenelle tahansa, joka haluaa päästä syvempään yhteyteen itsensä ja ympäristönsä kanssa, kehittää läsnäolon taitoja ja virittymisen kykyä vuorovaikutussuhteessa

THK on poikkitieteellinen, eläinavusteisuutta, tanssi-liiketerapia- sekä keho- ja traumaterapeuttista tietoutta yhdistelevä ja hyödyntävä menetelmä, joka pohjautuu vahvasti EASEL-ajattelulle.  

 
 

THK voi olla mitä tahansa yhdessä hengittelyn ja hoivan sekä leikin ja tanssin väliltä. Tässä toiminnassa korostuu läsnäolo ja yhteyden kokemus sekä autenttisuus, yhdessä tutkiminen, oppiminen, liikkeellinen peilaaminen ja lukuisat muut parasympaattista hermostoa vakauttavat ja sosiaalista liittymistä tukevat toiminnot. 

Luovuuden_Lakeus_Lapua.jpg

 THK-toiminnassa asiakas voi tuoda oman persoonansa aitona ja paljaana kunnioittavaan kommunikaatioon hevosen kanssa, ja tämä parhaassa tapauksessa saa aikaan sen, että asiakkaan sykevälivaihtelu muuttuu suotuisaan suuntaan ja rauhoittaa parasympaattista hermostoa, jolloin asiakkaan pelko-, stressi- ja lamaantumisreaktiot voivat lieventyä. Tällainen työskentely on myös hevoselle turvallista sekä eettisestä että psykofysiologisesta näkökulmasta.  

THK-toiminnan tarkoitus on tarjota ennen kaikkea ”laatuaikahetki” sekä ihmiselle että hevoselle. Jokainen ihminen - ja hevonen - tuo oman persoonansa vuorovaikutustilanteeseen, josta syntyy tietynlainen ainutkertainen ”reaktioyhtälö”. Tähän vaikuttavat hyvin moninaiset tekijät, jonka vuoksi jokainen THK-hetki on ainutlaatuinen, herkkä ja hauraskin.

 

Ennen tuokiota rauhoitutaan ja virittäydytään sopivaan tunnetilaan, jolloin hevosen kanssa työskentely on optimaalista. Itse THK-tuokio kestää noin 15-20 minuuttia, jonka jälkeen kokemus puretaan sanallisesti, tai jos tämä ei ole mahdollista, muiden luovien menetelmien avulla (esim. kirjoittaminen, maalaaminen, liikkeellinen purku ohjaakan kanssa).

 

Koko tapaaminen kestää yhteensä noin 60 min.

HINNAT

THK Tutustumiskäynti yksilölle 60 € + alv 24 %.

THK-prosessi 8 kertaa 430 € + alv 24 %

LISÄTUNNIT PROSESSIIN 45€ + alv 24%

 

PYYDÄ TARJOUS THK-WORKSHOPISTA TAI -TYHYSTÄ

 VARAA THK-AIKA